نکاتی راجع به تخمدان زنان

یك متخصص زنان و زایمان: کیست‌های تخمدان اغلب خوش خیم هستند

یك متخصص زنان و زایمان گفت: اكثر کیست‌های تخمدان بی‌خطر هستند اما بعضی از آنها می‌تواند مشکلاتی نظیر پاره شدن، خونریزی و درد ایجاد کرده و ممکن است حتی برداشتن آنها نیاز به جراحی داشته باشد.

دكتر شیرین قاضی اظهار كرد: کیست‌های تخمدان، کیسه‌های پر از آب یا خون در تخمدان هستند که اغلب هنگام تخمک گذاری به وجود می‌آید، یعنی با آزاد شدن تخمک از تخمدان ایجاد می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران تصریح كرد: زنان دو تخمدان دارند که محل ذخیره و آزاد کردن تخمک است سایز هر تخمدان به اندازه یک گردو است كه در دو طرف رحم قرار دارند هر تخمدان یک تخمک را در هر ماه تولید می‌کند و این فرایند سیکل قاعدگی ماهانه در زن است.

وی در خصوص تاثیر كیست تخمدان بر روند تخمك گذاری اظهار داشت: كیست تخمدان می‌تواند تخمك گذاری را دچار مشكل و اختلال كند، قبل از قاعدگی اندازه بزرگی ندارد، سه تا پنج سانتی‌متر است و معمولا با قائدگی برطرف می‌شود.

دكتر قاضی با اشاره به عوارض كیست تخمدان بیان كرد: کیست تخمدان یك بیماری است و می‌تواند موجب دردهای شدید شکمی و اختلالات قاعدگی شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران با اشاره به علل بروز كیست تخمدان گفت: ایجاد كیست تخمدان در زنان می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد كه اكثراً علت آن عدم تخمك گذاری است.

وی افزود: معمولاً تخمك در روز چهاردهم آزاد می‌شود، ولی در فرد بیمار این اتفاق رخ نمی‌دهد و با تجمع آب، تبدیل به كیست می‌شود گاهی چند تخمك چند كیست تولید می‌كند.

اکثر کیست‌های تخمدان با درمان دارویی برطرف می‌شوند

این متخصص زنان و زایمان در خصوص انواع مختلف كیست‌های تخمدان اظهار كرد: این كیست‌ها انواع مختلفی دارند ولی كیست‌های خوش خیم تخمدان شیوع بیشتری دارند و اغلب ساده و بی خطر هستند.

دكتر قاضی با اشاره به راه درمان كیست‌های تخمدان گفت: زمانی كه این كیست‌ها كمی بزرگتر شوند، می‌توانند علائمی مثل درد در زیردل و اختلال در روند دوران قاعدگی ایجاد كنند و گاهی هم لكه بینی در این بیماران دیده می‌شود كه با استفاده از قرصهای ضد بارداری به راحتی درمان می شود.
 
وی در پایان خاطرنشان كرد: درمان كیست‌های متعدد در بیماران مختلف بر حسب شرایط بیمار نظیر وزن و مجرد یا متاهل بودن كاملاً متفاوت است و به بررسی‌ها و آزمایش‌های دقیق‌تر و مراجعه‌های متعدد به پزشك نیاز دارد.



برچسب‌ها:
[ 1 / 4 / 1391برچسب:, ] [ 1 قبل از ظهر ] [ كيوان ]
[ ]

با این 7 نکته یک ازدواج بدون دردسر داشته باشید

برای خوشبخت بودن هزار و یك راه وجود دارد. راه‌هایی كه شاید یكی‌شان را تاكنون رفته باشید اما قطعا هزارتای‌شان را هنوز امتحان نكرده‌اید. بعضی از این راه‌ها آسان نیستند اما خیلی‌های‌شان را می‌توانید در یك چشم به‌هم‌زدن به عادات روزانه‌تان تبدیل كرده و خوشبختی‌تان را تضمین كنید.

تغییرات تدریجی اتفاق می‌افتند
هیچ كسی نیست كه تغییر نكند و مطمئنا بعد از چند سال، شما و همسرتان هم تغییرهای زیادی خواهید كرد. یك‌سری از آرزوهای‌تان را فراموش می‌كنید و عادات جدیدی به دست خواهید آورد. این‌ كه از خودتان یا او توقع تغییر نكردن داشته باشید، راه خوشبخت ماندن نیست اما شما باید این تغییرات را در یك محدوده مشترك هدایت كنید. شما حق ندارید همسرتان را جا بگذارید و ظرف چند سال زیر و رو شوید اما اگر با هم وقت زیادی بگذارید، به مرور در جهت شبیه‌تر شدن به یكدیگر تغییر خواهید كرد و این همان چیزی است كه بعد از چند سال زندگی مشترك از شما و او انتظار می‌رود.
 
برای تغییر صبر می‌خواهید
قطعا نامزد شما هم مثل همه آدم‌ها اشتباهاتی می‌كند؛ اشتباهات كوچكی كه شاید به‌ نظر او بی‌ اهمیت باشند اما برای شما بدترین اتفاق ممكن تلقی می‌شوند و هرچه هم غر می‌زنید، نمی‌توانید او را عوض كنید و جلوی این اتفاقات را بگیرید. به‌جای داستان‌پردازی و پرونده‌سازی‌، خواسته‌های‌تان را در 3 جمله بیان كنید.
مثلا اگر قرار بوده روز تولد مادر شما به خانه تان بیاید اما این روز را فراموش کرده است، به جای گفتن این‌كه تو هیچ‌ وقت به قول‌هایت عمل نمی‌كنی تنها بگویید: « گفته بودی می آیی اما فراموش کردی، فردا بیا اما سعی کن از دل مادرم درآوری. » مشكل تان را بدون ایجاد تنش‌های اضافه حل كنید تا نامزدتان با دیدن محبت همیشگی و صبوری شما، در رویه اش تغییر ایجاد کند.

وقت دو نفره داشته باشید
حداقل هر هفته یك‌ بار با هم بیرون بروید و سعی کنید فرصتی برای گفتگو با هم داشته باشید. درست است که بعد از عقد بیشتر دیدارها در خانه پدر و مادر عروس یا داماد انجام می شود  یا به مهمانی های زیادی دعوت خواهید شد اما سعی کنید زمانی را برای با هم تنها بودن اختصاص دهید و در این زمان بیشتر یکدیگر را بشناسید یا درباره خط مشی زندگی آینده تان با هم صحبت کنید. به درد و دل همدیگر گوش كنید و ارتباط عاطفی بهتری پیدا کنید.
 
بخشش عشق می‌آورد
زمانی كه نامزدتان انتظار دارد با او برخورد كنید و سرزنشش كنید، ببخشیدش و از كنار خطایش بگذرید. فرض كنید كه ناخواسته اشتباهی كه می‌ دانسته آزار‌تان می‌دهد را انجام داده و حالا به دلیل واكنشی كه از شما انتظار دارد مضطرب است. می‌توانید در این لحظه او را غافلگیر كنید و هم متانت و بزرگواری‌تان را به رخش بكشید و هم با یك بخشش غیر منتظره او را هزار برابر عاشق‌تر كنید.

منم منم نكنید
خیلی از ما برای صحبت‌ كردن از احساسات‌مان مرتب از واژه من استفاده می‌كنیم. از آنجایی كه در اغلب اوقات قصد بدی پشت حرف‌های‌مان نیست و فقط از سر عادت این واژه را به زبان می‌آوریم، ‌خودمان متوجه فاجعه‌ای كه این واژه به بار می‌آورد نمی‌شویم. گفتن جملاتی مثل « من امروز حوصله بیرون آمدن ندارم »، « من از رفت‌ و آمد با فلانی راضی نیستم »، « این شرایط من را خسته كرده » و ... از نظر همسرتان به هیچ‌ وجه بیان ساده احساسات نیست بلكه او گمان می‌كند در تمامی این موارد، شما او را مقصر می‌دانید و بی‌كفایتی اوست كه اوضاع را برای شما سخت كرده است.
 
حرف‌هایش را بشنوید
شنیدن، بزرگ‌ترین انتظاری است كه همسر آینده تان از شما دارد. برای صحبت درباره زندگی آینده، برنامه ریزی های کاری و تحصیلی، تعیین خط مشی روابط، مسائل روزمره و خاطرات او وقت بگذارید و او را از همه توجه تان بهره مند کنید.
 
غلط‌گیری ممنوع
فكر نكنید بیشتر می‌دانید و می‌توانید اشتباهات دیگران را اصلاح كنید. این‌كه مدام غلط‌های گفتاری نامزدتان را بگیرید، از لباس پوشیدن و جویدن غذای او ایراد بگیرید و احساس دانای كل بودن كنید، می‌تواند رابطه شما را به وضعیت خطرناكی وارد كند. این رفتار باعث خواهد شد همسرتان در مقابل شما احساس ناامنی كرده و اعتماد به نفسش پایین بیاید و زمانی كه در جمع حضور دارد، برای هر كاری كه می‌كند منتظر واكنش شما بماند یا به‌خاطر استرسی كه در او به‌ وجود آورده‌اید، بیشتر از قبل اشتباه كند. اگر می‌خواهید اشتباهاتش را اصلاح كنید، سعی كنید با رفتار‌های‌تان شیوه درست رفتار‌كردن را به او یاد بدهید، نه این‌كه مدام در صحبت‌های‌تان غلط‌های او را بگیرید.



برچسب‌ها:
[ 1 / 4 / 1391برچسب:, ] [ 1 قبل از ظهر ] [ كيوان ]
[ ]

میانگین نمره کیفیت انواع نان/ سنگک کیفی‌ترین نان شد

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت میانگین نمره کیفیت انواع نان را 74.6 از 100 عنوان کرد و گفت: بر اساس مطالعات به عمل آمده، سنگک با 78.8 از 100 ، کیفی‌ترین نان در ایران به شمار می‌رود.

عباس قبادی در گفتگو با مهر از انجام طرح سنجش کیفیت نان در کشور خبرداد و گفت: بر اساس نتایج حاصل از گزارش سنجش کارشناسی کیفیت نان تولیدی در کشور توسط گروه تحقیقاتی و آزمایشگاهی کنترل کیفی مرکز پژوهش‌های غلات، میانگین نمره کیفیت نان در اردیبهشت ماه امسال، 6/74 از 100 بوده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: آزمایشگاه‌های شرکتهای غله و خدمات بازرگانی مناطق ماهانه از 3 درصد واحدهای نانوایی استان با در نظرگرفتن پراکنش جغرافیایی واحدهای نانوایی و نوع نان تولیدی، نمونه‌برداری و ضمن مطابقت با معیارهای کیفی، نمره کیفیت نمونه‌های نان استان مربوطه را تعیین می‌کنند.

وی تصریح کرد: کل نمونه‌های نان مورد ارزیابی دراردیبهشت ماه 970 عدد بوده که شامل 128 نمونه نان سنگک، 273 نمونه نان بربری، 227 نمونه نان تافتون و 342 نمونه نان لواش است.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: مقایسه نمره کیفیت نان در واحدهای نانوایی سطح کشور نشان می‌دهد که نمره کیفیت در نان سنگک 8/78، نان بربری 8/75، نان تافتون 74 و نان لواش 6/72 از 100 بوده است.

به گفته قبادی، کیفیت نان کشور در مجموع قابل قبول و روند نسبتاً ثابتی را در ماههای اخیر طی کرده است

چه فایده وقتی مردم پول ندارن نون بخرن بخورن قل مراد دلم خونه

 



برچسب‌ها:
[ 1 / 4 / 1391برچسب:, ] [ 1 قبل از ظهر ] [ كيوان ]
[ ]

عکس/ نکونام و شجاعی و دختران طرفدارشان در اسپانیا



برچسب‌ها:
[ 1 / 4 / 1391برچسب:, ] [ 1 قبل از ظهر ] [ كيوان ]
[ ]

خطرات لامپ کم‌ مصرف و آنتن‌ های موبایل

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با تاکید بر لزوم حفاظت مردم در برابر پرتوها بر احتمال خطرات ناشی از تابش پرتوی ماورای بنفش، لامپ های کم مصرف، امواج الکترومغناطیس موبایل و نصب آنتنهای BTS در مجاورت مدارس و مهدکودک ها هشدار داد.

به نقل از مهر، کاظم ندافی امروز در سومین کنفرانس ایمنی پرتوهای غیر یون ساز با تاکید بر اینکه 80 هزار مورد از وقوع مرگ ها در کشور ما منتسب به عوامل محیطی است، خاطر نشان کرد: 20 تا 25 درصد عوامل موثر در سلامت در اختیار وزارت بهداشت بوده و ما بقی این عوامل در اختیار دیگر سازمان ها و نهادها قرار دارد.

وی از تصویب نقشه تحول در نظام سلامت و حفاظت و حفاظت مردم در برابر پرتوها توسط هیات وزیران خبر داد و گفت: وزارت بهداشت طبق این سند راهبردی وظایف جدیدی در زمینه حفاظت مردم در برابر پرتوها دارد. بر این اساس مرکز سلامت محیط و کار این وزارتخانه اطلاع رسانی های بسیاری را در زمینه تابش پرتوهای فرابنفش بر لزوم توجه به خطرات آن برای آگاه سازی مردم در نظر گرفته است.

وی با هشدار بر اینکه در صورت عدم جدی گرفتن این هشدارها تا سال 1440، 7 هزار مورد سرطان اضافی پوست خواهیم داشت، گفت: این امر هزینه زیادی را بر نظام سلامت کشور تحمیل خواهد کرد. اما چنانچه در این زمینه به مردم آموزش های لازم داده شود 40 درصد این آمار کاهش خواهد یافت.

ندافی گفت: در صورت انجام هماهنگی های دیگر علاوه بر آموزش می توان تا 60 درصد این خطرات احتمالی را که ناشی از پرتوهای فرابنفش خواهد بود، کاهش دهیم.

وی همچنین از تصویب کارگروه سلامت امواج الکترومغناطیسی در دولت و با همکاری سازمان انرژی اتمی خبر داد و گفت: این کارگروه موضوعات پرتوهای یون ساز و غیر یون ساز را در سطح کشور پیگیری می کند.

رئیس مرکز سلامت و محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مباحث مربوط به پرتوهای غیر یون ساز خاطر نشان کرد: این مباحث در کشور جدی گرفته نشده است.

وی با بیان اینکه ایمنی و بهداشت کاربری لامپ های کم مصرف از دو دیدگاه حائز اهمیت است، گفت: جیوه بکار رفته در هر لامپ کم مصرف 4 میلی گرم بوده که در صورت شکسته شدن این لامپ ها جیوه آزاد شده می تواند مشکلاتی را برای کاربر ایجاد کند. بر این اساس باید روش های خاص جمع آوری پسماندهای این لامپ ها به مردم آموزش داده شود و نکات ایمنی در این زمینه که چگونه از این لامپ ها و با چه فاصله ای و در چند ساعت استفاده شود، مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به ملاحظات خاص پرتویی در زمینه آنتن های موبایل تاکید کرد: بر اساس اندازه گیری های سازمان انرژی اتمی تابش بیش از یک درصد میزان مجاز این آنتن ها گزارش نشده است. به عبارتی دیگر در همه موارد این تابش از یک صدم حد مجاز تجاوز نمی کند اما با این حال نباید بحث این آنتن ها را رها کرد بلکه از اپراتورهای موبایل انتظار می رود که سامانه مربوط به این اندازه گیری ها را به روز کرده و در این زمینه همکاری های لازم را انجام دهند.

وی خاطر نشان کرد: اطلاعات تمامی مدارس را در زمینه مجاورت آنتن های موبایل و نصب آن در این عملکرد به طور کامل در اختیار داریم و هر چند هیچ مستندی مبنی بر عوارض ناشی از این تشعشعات گزارش نشده است اما این آنتن های موبایل نباید در مجاورت مهد کودک ها و بدون حریم نصب شود.

دکتر ندافی گوشی های موبایل را یکی از منابع تابش پرتو عنوان کرد که باید بر روی آن نظارت کافی صورت گیرد و تصریح کرد: شواهد روی حیوانات آزمایشگاهی از اثرات سوء ناشی از استفاده از گوشی های موبایل حکایت دارد.

وی همچنین گفت: بار بیماری ناشی از پرتوهای فرابنفش سالانه 70 مورد مرگ زودرس و تعداد سالهای عمر از دست رفته را 29 هزار سال اعلام کرده است.

به گفته وی به زودی سامانه ای از سوی این مرکز برای ارائه شاخص های پرتوهای مغناطیسی و فرابنفش راه اندازی می شود تا تمامی استانهای کشور بتواند پیش بینی های این پرتوها را در روز جاری برای آینده و اطلاعات مربوط به گذشته بیماری ها و نقش سیستم های ایمنی دریافت کند.

رئیس مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت بار دیگر تاکید کرد: در ارتباط با آنتن های موبایل هنوز شواهد کافی برای مضر بودن سلامت آنها وجود ندارد. اما برخی خدمات اپراتورهای موبایل مورد تایید ما نیست برای مثال یکی از اپراتورهای موبایل نسبت به ارائه سیم کارت به دانش آموزان اقدام کرده است که ممکن است اثرات سوئی به همراه داشته باشد. بر این اساس از سازمان انرژی اتمی و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می خواهیم تا برنامه های نظارتی پررنگ تری را در این زمینه داشته باشد و از این پس توسعه تلفن همراه به صورت متعهدانه و مسئولانه صورت بگیرد و ارائه اپراتورها ضرری برای مردم نداشته باشد.

وی همچنین از برنامه های وزارت بهداشت در زمینه اسباب بازی های دارای تکنولوژی بی سیم برای کودکان خبر داد.



برچسب‌ها:
[ 18 / 2 / 1391برچسب:منبع:مهر, ] [ 2 بعد از ظهر ] [ كيوان ]
[ ]

BBC، بازیگر سریال «نرگس»زهرا امیر ابراهیمی را استخدام کرد + عکس

"زهرا امیر ابراهیمی" بازیگر سابق سریال های تلویزیونی در ایران، از چندی قبل و پس از مصاحبه با شبکه بی بی سی فارسی، به استخدام این شبکه در آمده و همکاری خود را به عنوان گزارشگر با این شبکه دولت انگلیس آغاز کرده است.

بازیگر نقش «زهره» در سریال معروف "نرگس" ، در مصاحبه با بی بی سی فارسی، علت خروج خود از ایران را واکنش های مردم به شایعات انتشار یافته در مورد خود عنوان کرده است.

امیرابراهیمی در پاریس اقامت دارد.



برچسب‌ها:
[ 18 / 2 / 1391برچسب:منبع:جام نیوز, ] [ 2 بعد از ظهر ] [ كيوان ]
[ ]

تاخت‌ و تاز اماراتی‌ ها در پارس‌ جنوبی

همزمان با سفارش ساخت خارجی برخی از کالاها به سازندگان اماراتی در سال "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" در تعدادی از فازهای پارس جنوبی، شرکت ملی نفت ایران از برخورد قانونی و ممنوع المعامله شدن پیمانکاران متخلف خبر داده است.

همزمان با نامگذاری سال ۱۳۹۱ به سال "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" توسط مقام معظم رهبری، رستم قاسمی به عنوان نخستین مقام اجرایی صنعت نفت در راستای اجرای رهنمودهای رهبری، منشور توسعه ساخت داخلی تجهیزات را به تمامی شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت ابلاغ کرد.

بر اساس این منشور۱۰ ماده‌ای، تمامی مدیران و معاونان وزارت نفت و شرکتهای تابع موظف شدند ساخت تمامی کالا و تجهیزات صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را که امکان ساخت آنها در داخل کشور وجود دارد به سازندگان و تولیدکنندگان داخلی واگذار کنند.

آمارهای رسمی وزارت نفت نشان می‌دهد که در حال حاضر سالانه حدود ۳۰ میلیارد دلار کالا و تجهیزات در طرحهای مختلف صنعت نفت خرید می‌شود و تا سال گذشته سهم سازندگان داخلی از بازار کالا و تجهیزات نفت و گاز حدود ۸ میلیارد دلار بود.

پیش بینی‌ها حاکی از آن است که در سالجاری همزمان با ابلاغ منشور ساخت داخل توسط وزارت نفت و تنگ‌تر شدن حلقه تحریمهای بین‌المللی برای ورود کالا و تجهیزات خارجی به صنعت نفت، رکوردهای خرید کالا از سازندگان و صنعتگران داخلی از مرز ۱۲میلیارد دلار عبور کند.

در حال حاضر توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی و جلوافتادگی از شریک قطری در استخراج گاز مهمترین جبهه کاری صنعت نفت کشور است به طوریکه برای سالجاری اختصاص بیش از ۲۲ میلیارد دلار برای توسعه این میدان مشترک برنامه ریزی شده است.

پس از خروج شرکتهای بزرگ چند ملیتی از این میدان مشترک گازی همچون توتال فرانسه، انی ایتالیا، شل انگلیس، استات اویل هیدروی نروژ و رپسول اسپانیا، سکان توسعه بزرگترین میدان گازی جهان به پیمانکاران ایرانی واگذار شد و حتی قراردادهایی به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای توسعه ۳۵ ماهه پارس جنوبی با پیمانکاران داخلی امضا شد.

با این وجود در شرایط فعلی که رویکرد و سیاست اصلی وزارت نفت به سمت توسعه ظرفیت ساخت داخلی تجهیزات و کالاهای صنعت نفت و کاهش وابستگی به شرکتهای خارجی است برخی از پیمانکاران شاغل در پارس جنوبی اقدام به سفارش گذاری گسترده برخی از کالاها به سازندگان خارجی کرده اند.

بر این اساس در طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی یکی از پیمانکاران حاضر در این پروژه اخیرا سفارش ساخت برخی از تجهیزات سرمایش و گرمایشی بخشی از تاسیسات این مگا پروژه گازی را به سازندگان اماراتی واگذار کرده است.

این تجهیزات که پیشتر در طرح توسعه فازهای ۱۵، ۱۶، ۱۳، ۲۲، ۲۳، ۲۴ و ۱۲ توسط سازندگان داخلی طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی شده، در قالب قراردادی چندین میلیون یورویی به سازندگان اماراتی سفارش شده است.

هم اکنون تکنولوژی به کار رفته در این تجهیزات گرمایش و سرمایشی پالایشگاه‌های گازی پارس جنوبی کاملا در داخل کشور بومی و ملی شده است که سفارش خارجی این کالاها به سازندگان خارجی با سیاستهای کلان وزارت نفت فاصله دارد.

پیگیری‌های خبرنگار مهر حاکی از آن است که با سفارش ساخت این کالاها به سازندگان اماراتی علاوه بر بیکار شدن بیش از ۷۰۰ نفر در صنایع و کارخانجات داخلی زمینه خروج ارز از کشور فراهم می‌شود، این در حالی است که در شرایط فعلی حتی مطالعات مهندسی طراحی و ساخت این کالاها توسط سازندگان داخلی به پایان رسیده است.

شرکت نفت: متخلفان ممنوع المعامله می‌شوند

موسی سوری در گفتگو با مهر در واکنش به سفارش ساخت برخی از کالاهای قابل ساخت در داخل به سازندگان اماراتی، گفت: علاوه بر طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی ساخت برخی از کالاهای بومی شده در داخل کشور در فاز ۲۰ و ۲۱ پارس جنوبی هم به شرکتهای خارجی سفارش ساخت شده است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام اینکه سفارش خارجی ساخت تجهیزات توسط برخی از پیمانکاران و بدون هماهنگی با مجموعه وزارت نفت انجام شده است، تصریح کرد: وزارت نفت قطعا با سفارش خارجی ساخت این کالاها برخورد جدی و قانونی می‌کند.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در صورت احراز تخلفات، قطعا پیمانکار متخلف ممنوع المعامله خواهند شد، اظهار داشت: همچنین صورت وضعیت سفارش ساخت داخلی این کالاها هم پرداخت نخواهد شد.

وی با اشاره به تاکید و دستورات ویژه وزیر نفت برای توسعه توان و ظرفیت ساخت داخل در طرح توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی، بیان کرد: در حال حاضر وزارت نفت برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای توسعه ساخت داخلی کالا و تجهیزات نفت و گاز را در دستور کار قرار داده است.

سوری همچنین از توافق وزارت نفت و صنعت و معدن برای بومی سازی بخش عمده پکیج‌های پالایشگاه‌های گاز خبر داد و افزود: برای بومی سازی ۴۱ پکیج کالا و تجهیزات گازی پالایشگاه‌های پارس جنوبی برنامه ریزی گسترده‌ای شده است.

وی با اعلام اینکه هم اکنون ساخت بومی هفت پکیج پالایشگاهی در طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی عملیاتی شده است، تبیین کرد: در مجموع پیش بینی می شود با مشارکت سازندگان داخلی ۸۵ درصد کالا و تجهیزات پالایشگاه‌های پارس جنوبی در داخل کشور بومی سازی شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس همچنین از ایجاد کمیته سازندگان داخلی در حوزه پارس جنوبی خبر داد و اعلام کرد: با دستورات وزیر نفت پیش بینی می‌شود در سالجاری اقدامات موثری برای خودکفایی و کاهش وابستگی خارجی به کالاهای مورد نیاز فازهای پارس‌جنوبی حاصل شود.



برچسب‌ها:
[ 18 / 2 / 1391برچسب:منبع:مهر, ] [ 2 بعد از ظهر ] [ كيوان ]
[ ]

دیگر نمی‌ توان روابط جنسی را سانسور کرد!

بی‌ مهری‌ ها و بی‌ توجهی‌ ها سهم آن‌ ها از زندگی اجتماعی است. نه جایی دعوت می‌شوند و نه کسی به دیدنشان می‌رود. مردم از آن‌ها می‌ ترسند و تا جایی که ممکن است دوری می‌کنند. در نهایت به گوشه‌گیری روی می‌آورند و کتمان حقیقت را بهترین راه می‌بینند. اما همواره این سؤال را با خود تکرار می‌کنند: «آیا تنها گناهکاران جامعه‌ای نا آگاه ما هستیم؟»

در بین مبتلایان به ویروس ایدز، افراد بسیاری هستند که بی‌خبر مبتلا شده‌اند. بیمارانی که قربانی یک بیماری بی‌رحم هستند و سال‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. پای درد و دل این افراد که بنشینی، از رنج ناآگاهی مردم می‌گویند. از جامعه‌ای که آن‌ها را از خود می‌راند. از سر کار اخراجشان می‌کند و کودکانشان را در مدرسه نمی‌پذیرد. از پزشکانی که حاضر به مداوایشان نیستند و خویشانی که به میهمانی دعوتشان نمی‌کنند. با این وجود بسیاری از آن‌ها دیگر نگران خود نیستند؛ بلکه نگران انفجار موج سوم ایدز در جامعه‌اند.

موج سوم ایدز؛ بیخ گوش زنان و کودکان
رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با بیان داده‌های آماری، هشدار داده است که موج سوم ایدز در کشور آغاز شده است. هرچند آمارهای جمع‌آوری شده از دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور از کاهش تعداد موارد جدید ابتلا به HIV خبر می‌دهند، ولی از طرف دیگر سهم انتقال جنسی در مبتلا کردن افراد جدید در حال افزایش است.

در سال ۱۳۸۹، ارتباط جنسی محافظت نشده، تعداد قابل ملاحظه‌ای از مردم را به این بیماری دچار کرده که از این بین ۳۲۹ مورد شناسایی شده‌اند. همین مسئله خطر آغاز موج سوم بیماری ایدز در کشور را پررنگ می‌سازد.

در این بین زنان و کودکان مهم‌ترین قربانیان موج سوم هستند. سهم زنان در جامعه آماری مبتلایان بیشتر شده است و کودکانی که با ویروس HIV پا به این جهان می‌گذارند از حدود ۱۴ مورد ابتلا به ۳۸ مورد در سال ۸۹ رسیده است.

سال گذشته نیز مدیر بهداشت و درمان سازمان‌ زندان‌ها خبر داد که بیش از ۱۲ درصد زنان زندانی در کشور، به ویروس ایدز مبتلا هستند. وی تزریق با وسایل مشترک در مصرف‌کنندگان مواد، رابطه جنسی، دریافت خون و فرآورده‌های خونی و انتقال ویروس از مادر به کودک را از جمله راه‌های انتقال ویروس اچ‌آی‌وی برشمرد.

بی‌خبر نگه داشتن راه محافظت از جوانان و نوجوانان نیست
کارشناسان وزارت بهداشت بر این باورند که در حال حاضر، مهمترین علت افزایش آمار ایدز در کشور پایین بودن آگاهی جوانان و نوجوان است که در مرحله بلوغ و اوج فعالیت جنسی قرار دارند. دکتر محرز درباره علت افزایش ابتلای جنسی ایدز در کشور چنین گفته است: «مهمترین علت، پایین بودن آگاهی جوانان و نوجوانانی است که به علت غلیان هیجانات دست به روابط جنسی غیر ایمن با شریک جنسی می‌زنند و در آن زمان حتی اگر به عواقت این کار نیز آگاه باشند، مسایل ایمنی در روابط جنسی را رعایت نمی‌کنند.»

از سوی دیگر آمارهای انجمن ایدز ایران نشان می‌دهد که موج سوم شیوع ایدز از راه جنسی دانش‌آموزان و دانشجویان را هدف گرفته است. این درحالی است که به گفته رئیس این انجمن، نهادهای متولی مدارس و دانشگاه‌ها برنامه‌ای برای حفاظت از جوانان ندارند.

وزیر بهداشت نیز چندی پیش، از خانواده‌ها خواست که مسائل مربوط به ارتباطات اخلاقی را جدی بگیرند و بدانند که جانشان در خطر است. چرا اگر این موضوع از این طریق بخواهد شعله‌ور شود، احتمالا آتشفشانی از ایدز را در کشور خواهیم داشت و تعداد مبتلایان در سال‌های آینده ۵ برابر می‌شود.

سانسور در اطلاع‌رسانی و ادامه یک فاجعه
پیش از این اعتیاد مهم‌ترین دلیل ابتلا به ویروس ایدز محسوب می‌شد و رفتارهای محافظت نشده جنسی در مرحله دوم قرار داشت. اما به نظر می‌رسد که عامل دوم یعنی رفتارهای جنسی به سرعت در حال نزدیک شدن به عامل نخست است. کارشناسان بر این باورند که چون عامل دوم به اندازه اعتیاد قابل کنترل نیست، اگر راه‌های مقابله با آن در جامعه به خوبی به کار گرفته نشود،‌ بعید نیست که این رفتارهای ناسالم جنسی در کشور ما نیز همچون سایر کشورهای جهان به اولین دلیل ابتلا به ایدز تبدیل شود.

بسیاری از محققان اطلاع‌رسانی، برنامه‌های مقابله و پیشگیری را در مقابله با تهدید بزرگی که کمین است، ناچیز قلمداد می‌کنند. رئیس مرکز تحقیقات ایدز نیز معتقد است که ایران تا کنون هیچ گونه موفقیتی در کنترل رفتارهای پرخطر جنسی به دست نیاورده است و در شرایط فعلی با محدودیت در ارائه اطلاعات نمی‌توان از کنترل ایدز صحبت کرد.



برچسب‌ها:
[ 18 / 2 / 1391برچسب:مرجع خبر: فرارو, ] [ 2 بعد از ظهر ] [ كيوان ]
[ ]

ازدواج زودهنگام ۲۴‌هزار‌ دختر زیر ۱۴سال

آخرین آمارهای ازدواج کودکان در کشور نشان می‌دهد دختران بیش از پسران در فهرست ازدواج زودهنگام قرار می‌گیرند، ۲۴‌هزار‌و ۵۰۶‌دختر زیر ۱۴سال در برابر پنج‌هزار‌و ۵۱۹‌پسر ۱۰ تا ۱۴ساله نشان میدهد دختران بیشتری با مردان بیشتر از سن خود ازدواج میکنند. شرایطی که آمادگی اش برای دختران در سن مجاز ازدواج هم به احتیاط و تامل بیشتری نیاز دارد..

 


ازدواج زودهنگام ۲۴‌هزار‌ دختر زیر ۱۴سال

ازدواج زودهنگام ۲۴‌هزار‌ دختر زیر ۱۴سال

 


۸۰۰ هزار کودک  ایرانی ازدواج کرده‌ اند!

آخرین آمارهای ازدواج کودکان در کشور نشان می‌دهد دختران بیش از پسران در فهرست ازدواج زودهنگام قرار میگیرند. ۲۴‌هزار‌و ۵۰۶‌ دختر زیر ۱۴سال در برابر پنج‌ هزار‌و ۵۱۹‌پسر ۱۰ تا ۱۴ساله نشان می‌دهد دختران بیشتری با مردان بیشتر از سن خود ازدواج می‌کنند، شرایطی که آمادگی‌اش برای دختران در سن مجاز ازدواج هم به احتیاط و تامل بیشتری نیاز دارد. آمار مرکز آمار ایران در این باره به آخرین سرشماری کشور در سال ۸۵ برمی‌گردد. تعداد کودکان ازدواج‌کرده در سنین ۱۰ تا ۱۸ سال دارای همسر، ۸۴۸‌هزار نفر است. نگرانی از افزایش ازدواج دختران خردسال در کشور در آخرین گزارش نشریه جامعه‌شناسی کشور هم نمود دارد؛ گزارشی که به پدیده «همسران کودک» در ایران امروز اشاره می‌کند. تعداد «مادران کودک» با ۵/ ۶ برابر افزایش نسبت به «پدران کودک» گویای این است که عمدتا‌دختران خردسال و کودک واقع در سنین ۱۸ـ۱۰سالگی با ۸۵درصد همسر مردانی شده‌اند‌که در سنین بالای ۱۸سال قرار دارند و فقط ۱۵درصد از این قشر کودکان با کودکان هم‌سن و سال یا هم‌نسل خود ازدواج کرده‌اند. به گفته یک پژوهشگر فعال حوزه کودکان و با استناد به پیمان نامه جهانی حقوق کودک که افراد زیر ۱۸ سال را کودک دانسته، حدود هفت درصد از کودکان در سنین ۱۰ تا ۱۸ ساله کشور تا سال ۸۵ «ازدواج» کرده‌اند و حدود ۷۵۰ هزار نفر از این ۸۴۸ هزار نفر دختر و مابقی پسر بوده‌اند. ۲۵ هزار نفر از ۸۴۸ هزار کودک در سنین کمتر از ۱۸ سال طلاق گرفته و حدود ۱۲ هزار نفر نیز همسران خود را از دست داده‌اند. فرشید یزدانی می‌گوید: «در حال حاضر ۲۵ هزار نفر از کودکانی که ازدواج کرده بودند، طلاق گرفته‌اند»،وی‌نسبت جنسیتی این کودکان را این گونه عنوان کرد: ۱۵ هزار و ۶۰۰ نفر از این کودکان مرد و مابقی زن هستند. همچنین حدود ۱۱ هزار و ۸۰۰ نفر از این کودکان به دلیل مرگ، همسر خود را از دست داده‌اند.» یزدانی با اذعان بر این که ۴۹۰ هزار نفر از مجموع کودکان ازدواج کرده، در نقاط شهری زندگی می‌کنند، تعداد کودکان روستایی ازدواج کرده را حدود ۳۵۵ هزار نفر خواند. طبق قانون کشور‌سن تعیین‌شده برای ازدواج دختران ۱۳سال و برای پسران ۱۵سال مقرر شده است و قانون راهی پیش‌بینی کرده برای ازدواج زودرس دختران مبنی بر اینکه اگر دختران ویژگی‌های جسمانی خاصی داشته باشند، می‌توانند از معافیت از شرط سن استفاده کنند مثلا اینکه دختری رشید که از قوای جسمانی بالایی برخوردار باشد و باید توجه داشت که این آمار در جنوب کشور ارائه شده است؛ جایی که ویژگی فیزیولوژیکی دختران در جنوب با دختران شمال کشور بسیار متفاوت است. بنابراین قانون در این زمینه راه را باز گذاشته است. پس این آمار وجود داشته و با تایید مرکز ثبت احوال صورت گرفته، اما اگرچه این آمار روز به روز در حال کاهش است اما این مسئله وجود دارد و قابل کتمان نیست.

در روزهایی که کارشناسان و مسئولان نسبت به بالا رفتن سن ازدواج نگران هستند و هشدار می‌دهند، عده‌ای از آن طرف بام افتاده‌اند و خبرهای عجیبی می‌رسد. چند روز پیش بود که از هرمزگان خبر ‌رسید که در سه شهر این استان پنج کودک زیر ۱۰ سال ازدواج کردند. این خبر از سوی مدیر‌کل ثبت احوال هرمزگان اعلام شد اما هیچ اشاره‌ای به اینکه این کودکان در چه شرایطی قبول کردند وارد زندگی مشترک شوند، نشد. رضا غلام‌پور از ثبت شش واقعه ازدواج با زوج‌هایی کمتر از ۱۰ سال در این استان طی ۱۰ ماهه سال‌جاری هم خبر می‌دهد: «در ۱۰ ماهه سال‌جاری تعداد ۱۵ هزار و ۴۹۶ واقعه ازدواج در هرمزگان به ثبت رسیده.»وی همچنین اظهار داشت: «این رقم نسبت به سال گذشته ۳.۵۷ درصد کاهش نشان می‌دهد. در ۱۰ ماهه سال‌جاری تعداد شش ازدواج با رنج سنی کمتر از ۱۰ سال در استان به ثبت رسیده است که این ازدوا‌ج‌ها در شهرستان‌هایی همانند بندرعباس، قشم و میناب به ثبت رسیده است. کمترین واقعه طلاق هم در شهرستان پارسیان رخ داده و بیشترین ازدواج نیز در این شهرستان صورت گرفته است. بعد از آن‌ شهرهای میناب، بستک و قشم کمترین نرخ طلاق را داشته‌اند و بندرعباس و رودان بیشترین نرخ طلاق را به خود اختصاص داده‌اند. در این مدت زمان ۵۳۰ واقعه ازدواج کمتر از ۱۴ سال نیز در استان به ثبت رسیده است.» حالا رئیس سازمان بهزیستی کشور به میدان آمده و از اعزام بازرس ویژه برای پیگیری ازدواج ۵ کودک زیر ۱۰ سال در هرمزگان خبر می‌دهد. همایون هاشمی در خصوص اقدام سازمان بهزیستی برای ازدواج پنج کودک زیر ۱۰ سال در هرمزگان می‌گوید: «این سازمان پیگیری این موضوع را وظیفه خود دانسته و به همین جهت بازرس ویژه‌ای را برای بررسی موضوع به این استان اعزام کرده است. در حال حاضر خبر تکمیلی از این موضوع هنوز به دست نیامده است اما سازمان بهزیستی کشور با جدیت این موضوع را پیگیری و آن را آسیب‌شناسی خواهد کرد.
کدام استان‌ها بیشترین ازدواج‌ های زود هنگام را دارند؟

از سوی دیگر نتایج مطالعات صورت گرفته در ایران نشان می‌دهد که بیش از۲۰ درصد دختران (از ۷.۷ درصد در شهر تهران تا ۴۰ درصد در مناطق روستایی سیستان و بلوچستان) قبل از سن ۱۸ سالگی ازدواج کرده‌اند به طوری که ازدواج زودهنگام مهم‌ترین عامل ترک تحصیل دختران نوجوان شناخته شده است. ازدواج زودهنگام به‌طور اجتناب ناپذیری می‌تواند جوانان در سن مدرسه را از حق تحصیل محروم کند. تحقیق صورت گرفته توسط یاراحمدی درباره تاثیر ازدواج زودهنگام بر ترک تحصیل زنان جوان در ایران با رویکرد چند سطحی روی ‌زنان

۱۰ تا ۱۹ سال کشور نیز حاکی است به طور متوسط ۴/۱۶ درصد افراد مونث ۱۵ تا ۱۹ سال کل کشور متاهل بوده که این رقم برای مناطق روستایی و شهری به ترتیب ۶/۱۹ و ۷/۱۳ درصد است از سوی دیگر میزان ازدواج افراد واقع در گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ سال کمتر از یک درصد است. بر اساس این تحقیق نسبت تاهل برای افراد باسواد ۱۵ تا ۱۹سال، ۱۶ درصد و برای افراد بی‌سواد ۲۵ درصد است این درحالی است که درصد ازدواج در بین افراد باسواد واقع در این سن کمتر از یک درصد و در بین افراد بی‌سواد ۱۰ تا ۱۴ سال ۷/۵ درصد است.

میزان ازدواج زودهنگام در استان‌های کشور بیانگر آن است که پایین‌ترین میزان ازدواج زودهنگام متعلق به شهر تهران با ۷.۷ درصد است و مناطق روستایی استان‌های اصفهان و سیستان و بلوچستان بیشترین میزان را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین بررسی درصد کسانی که تا قبل از سن ۱۷، ۱۸ و ۱۹ سالگی ازدواج کرده‌اند نشان می‌دهد که نزدیک به ۸/۲۲ درصد دختران ۱۷ ساله در مناطق روستایی و ۱/۱۳ درصد در مناطق شهری ازدواج کرده‌اند. در ارتباط با دلایل عدم اشتغال به تحصیل افراد ازدواج کرده نیز در این بررسی ۵۶ درصد افراد اظهار کردند که دلیل ترک تحصیل آن‌ها ازدواج بوده است این در حالی است که برای افراد غیرمتاهلی که به مدرسه نمی‌روند مشکل دسترسی به مدرسه مهم‌ترین عامل بوده است. آمارها نشان می‌دهد درسطح جهانی نیز ۳۶ درصد زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله قبل از رسیدن به سن ۱۸ سالگی ازدواج کرده‌اند. سالانه ۱۴ میلیون نوبالغ ۱۵ تا ۱۹ ساله زایمان می‌کنند و دختران زیر سن ۱۵ سال، ۵ برابر بیش از دختران سن بیست سالگی دستخوش مرگ و میر در طول بارداری یا زایمان می‌شوند. دختران زیر سن ۱۸ سالگی، ۶۰ درصد بیش از دختران بالای ۱۹ سالگی شاهد مرگ و میر نونهالشان در یک سال اول زندگی شان هستند و حتی اگر شانس زنده ماندن داشته باشد بیش‌تر در معرض بیماری‌های کم وزنی، کمبود مواد غذایی و دیرکرد در رشد جسمی و شناختی قرار می‌گیرند.

فقر مالی و فرهنگی دلیل این ازدواج‌هاست

کارشناسان می‌گویند فقر یکی از عوامل اصلی ازدواج کودکان با بزرگسالان است. در بسیاری از مواقع با وقوع فقر، والدین بودن دختران را هزینه و بار اضافی بر هزینه خانوار محسوب کرده و با ازدواج او نه تنها بار هزینه را می‌کاهند بلکه گاه با ازدواج دخترشان با افراد مسن‌تر می‌توانند به زندگی اقتصادی و اجتماعی دختر و حتی خودشان نیز سامان بهتری دهند. در این اجتماعات ازدواج برای خانواده دختر به نوعی امتیاز اقتصادی نیز محسوب می‌شود. یک دختر در این شرایط به عنوان کالا مورد معامله قرار می‌گیرد و گاه به عنوان پول ‌یا به جای بدهی معامله می‌شود. در موارد نابسامانی مانند جنگ یا شرایط بد زراعت، خانواده می‌داند که دخترانش می‌توانند زمینه امنیت اقتصادی برای آنان باشند موضوع پرداخت جهیزیه با همین منظر برای تشویق به ازدواج زودهنگام است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که ازدواج دختران در سنین کودکی در خانواده‌هایی که پدر معتاد، بیمار روانی، بیسواد یا کودک تک والد یا والد ناتنی داشته باشند و از لحاظ اقتصادی – اجتماعی در سطح پایینی باشند، بیشتر است. امروزه قاچاق کودکان در قالب ازدواج گریبانگیر خانواده‌های فقیر است. برای مثال ۷۲ درصد از زنانی که اقدام به ترک خانه (فرار از خانه) کرده و در اورژانس‌های اجتماعی بهزیستی استان تهران در سال‌های ۸۱ و ۸۲ پذیرش شده بودند بین ۱۱ تا ۱۷ سال داشتند. دکتر مجید ابهری، متخصص آسیب‌شناس درباره علت و آسیب‌های این نوع ازدواج‌ها به خبرنگار تهران امروز می‌گوید: «ازدواج به عنوان یک پدیده فرخنده نقطه عطف بلوغ است. متاسفانه هنوز بسیاری از افراد در جامعه ما بلوغ جسمی را تنها ملاک ازدواج قلمداد کرده و توجهی به بلوغ فکری و اجتماعی ندارند. یعنی اصولا برایشان مهم نیست که فرد توانایی ازدواج را دارد یا نه. با کمال تاسف در مناطق عشایری مثل خوزستان و هرمزگان ازدواج‌های زودرس هنوز ملاحظه می‌شود. معمولا در مناطق یاد شده این گونه ازدواج‌ها به دلیل شرایط آب و هوایی و بلوغ جسمی اتفاق می‌افتد. حتی در مورد بلوغ جسمی نیز برخی خانواده‌های عشایر اعتقاد دارند دختر باید در خانواده شوهر به بلوغ برسد. این عادت‌ها و پندارهای غلط باعث می‌شود دختری خردسال به عقد یک مرد بزرگسال در بیاید. گاهی بزرگان قبیله‌ها برای پایان دادن به دعواهای بین قبیله‌ای و عشیره‌ای و پیشگیری از نزاع‌های بعدی این کار را که به آن «خون بست» می‌گویند انجام می‌دهند.» این استاد دانشگاه شهید بهشتی درباره راهکارهای جلوگیری از این مسئله می‌گوید: «گذشته از مشکلات جسمی و ناراحتی‌هایی که در روابط زناشویی به وجود می‌آید، مشکلات روحی عدیده‌ای برای آنها پیش می‌آید که منجر به خودکشی و فرار از خانه می‌شود و در بهترین حالت آن باعث می‌شود آن دختر زندگی‌اش را در افسردگی ادامه می‌دهد. این ازدواج‌های آزاردهنده‌ دخالت نهادهای فرهنگی و قضایی را می‌طلبد تا از این فجایع جلوگیری کنند. بعضی از این خانواده‌ها پرجمعیت هستند و گاهی ۱۴ فرزند دارند و در مناطق هرمزگان برای رها شدن از هزینه شکم فرزندان خانواده خود این کار را انجام می‌دهند. شناسایی خانواده‌های پرجمعیت و حتی اعمال پیشگیری‌های اجباری برای جلوگیری موالید می‌تواند راهکار دیگری را برای جلوگیری از این حوادث تلخ باشد. متاسفانه این ازدواج‌ها به ثبت قانونی نیز نمی‌رسد و فقط توسط روحانی محل صیغه عقد جاری می‌شود. در بیشتر موارد این صیغه ادامه یافته و زن با کوچک‌ترین اعتراض از خانه اخراج می‌شود. بالا بردن سطح آگاهی و اطلاع رسانی از طریق رسانه‌ها، تعریف پروژه‌های آموزشی در عشایر جنوب و مناطق یاد شده و استمداد از روحانیون محل برای دخالت در این گونه موارد می‌تواند چاره‌ساز باشد. چرا که روحانیون اهل سنت در مناطق سنی نشین دارای جایگاه ویژ‌ه‌ای هستند و می‌توانند با آگاهی‌سازی مردم از اینگونه اعمال جلوگیری‌کنند. گاهی دیده می‌شود که عروس با عروسک به خانه بخت می‌آید و حتی الفبای ازدواج و زناشویی را نمی‌داند و متاسفانه هیچ کس هم مسائل زناشویی را به آنها آموزش نمی‌دهد و با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند. دولت باید در یک برنامه گسترده علمی از طریق کمیته امداد، بهزیستی، نیروی انتظامی و قوه قضائیه با آگاه‌سازی روسا و ریش سفیدان قبایل اقدام به اطلاع‌رسانی نموده و اجازه ندهند این گونه فجایع و ازدواج‌ها اتفاق بیفتد و تکرار شود.»



برچسب‌ها:
[ 17 / 2 / 1391برچسب:منبع: تهران امروز, ] [ 2 قبل از ظهر ] [ كيوان ]
[ ]

دروازه ورود دختران به دنیای جنسی

روزنامه کریستین ساینس مانیتور در مقاله‌ای به قلم استفانی هینز، می‌نویسد: از آنجایی که در فرهنگ غربی تمامی رسانه‌ها پیام‌هایی جنسی برای دختران مخابره می‌کنند که نمی‌توان متوقفشان کرد، باید دختران را بیشتر آگاه کنیم و به آنها قوه تشخیص بدهیم..

دروازه ورود دختر ها به دنیای جنسی

به دختران کمک کنیم تا متوجه این مشکل بشوند
چه باید کرد؟ یک دختر دبیرستانی می‌گوید که دختران می‌توانند خود منتقد رسانه‌ها شوند. “مایا” خود عضو هیئت مشاوره دختران در سازمان “دختران قدرتمند و زنان سالم” است که در ایالت مین مستقر است و برنامه‌های درسی مناسب برای دختران دبیرستانی تهیه می‌کند و برنامه‌های متنوعی برای دختران دارد. مایا می‌گوید: «تصاویر زیادی از دختران درست شده و همه این تصاویر نیز در جهت شیر کردن آنهاست، سخت است که همه را از بین ببریم. پس باید کاری کنیم که دختران خود بتوانند این مسئله را ببینند.»

او خود مستقیماً در این مورد آموزش دیده است. وقتی که دارند برنامه‌ای تلویزیونی یا فیلمی تماشا می‌کنند، مادرش مدام روی دکمه مکث تلویزیون می‌زند و برایش توضیح می‌دهد؛ وقتی که برای مایا داستان می‌خوانده، خط قصه را اغلب عوض می‌کرده تا کاری کند شخصیت‌های مؤنث مهم‌تر جلوه کنند. (مایا تازه وقتی بزرگ‌تر شد فهمید که در داستان هری پاتر، “هری” فعال‌تر و مهم‌تر از شخصیت “هرمیونی” که دختر است، بوده) مایا، که اکنون ۱۶ سال دارد، با خنده می‌گوید: «یک کمی اعصاب‌خردکن بود که وقتی فیلم می‌دیدیم مادرم مدام فیلم را متوقف می‌کرد و می‌گفت: ببین عزیزم، این اصلاً تصویر درستی نیست که نشان می‌دهند و من هم می‌گفتم: آره، آره، می‌دونم. حالا می‌شه بقیه برنامه رو ببینیم؟»

میزان برنامه‌های تلویزیونی با محتوای جنسی از ۵۴ درصد در ۱۹۹۸ به ۷۰ درصد در ۲۰۰۵ رسیده است
پروفسور براون فرصت‌های بسیاری داشت تا در نحوه برداشت دخترش مداخله کند. طبق آمار “بنیاد خانواده کیسر”، درصد برنامه‌های تلویزیونی با محتوای جنسی – از صحبت شخصیت‌ها درباره امور جنسی گرفته تا آمیزش جنسی – از ۵۴ درصد در سال ۱۹۹۸ به ۷۰ درصد در سال ۲۰۰۵ رسیده است. “لوین” در کتاب خود می‌نویسد که اگر تبلیغات را نیز در این آمار بگنجانیم، درصدش بسیار بالاتر خواهد رفت و برنامه‌های مستند مسابقه‌ای و مصاحبه‌ای که طی دهه اخیر بسیار رواج یافته است نیز همه چیز را جنسی می‌کند. دانشمندان خاطرنشان می‌کنند که بیشتر این برنامه‌ها یا خط داستانیشان سبک حرمی پر از زنان است که در آن چندین زن برای برآوردن خواست‌های یک مرد با هم رقابت می‌کنند، یا سرشار از اهداف مربوط به بهبود ظاهر جسمانی است.

حتی شخصیت‌های زن کارتونی و عروسکی نیز لباس‌های تحریک کننده به تن دارند
دختر بچه‌ها نیز همین پیام‌های جنسی را در فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی مربوط به خود دریافت می‌کنند. “مؤسسه جینا دیویس برای جنسیت و رسانه” دریافته که اخیراً از هر سه شخصیت سخنگو (حیوان یا انسان) در فیلم‌های خانوادگی مناسب برای کودکان، تنها یکی مؤنث است و حتی شخصیت‌های کارتونی زن نیز لباس‌های تحریک کننده به تن دارند؛ مثلاً “جزمین” در کارتون‌های دیزنی لباسی بدون بالاتنه به تن دارد و حتی شخصیت عروسکی “میس پیگی” (که خوکی مسخره است) نیز لباس باز به تن می‌کند.

حتی اگر فیلم و تلویزیون را هم محدود کنیم، پیام‌های جنسی از رادیو، روزنامه و مدرسه به گوش بچه‌ها می‌رسد
بسیاری از کارشناسان رشد کودک با توجه به این پیش‌زمینه می‌گویند که بهترین راه کنترل این هجوم رسانه‌ای به سمت دختران جوان مشارکت والدین است. “آکادمی کودکان آمریکا” توصیه می‌کند که برای کودکان زیر ۲ سال هیچ زمان تصویر – تلویزیونی، فیلمی، و اینترنتی – در نظر نگیریم؛ برای کودکان بزرگ‌تر نیز تنها یک یا دو ساعت در روز کافی است. همین زمان‌بندی تغییر بزرگی برای خانواده‌های آمریکایی خواهد بود. بنیاد خانواده کیسر در سال ۲۰۰۳ پژوهشی انجام داد که بر اساس آن مشخص شد ۳۶ درصد کودکان زیر ۶ سال در خانواده‌هایی زندگی می‌کنند که تلویزیونشان تمام مدت یا تقریباً تمام مدت روشن است؛ ۴۳ درصد کودکان زیر ۴ تا ۶ سال در اتاق خوابشان تلویزیون دارند. این بنیاد در سال ۲۰۱۰ گزارش کرد که به طور میانگین، کودکان ۸ تا ۱۸ ساله، روزانه ۱۰ ساعت و ۴۵ دقیقه از محتوای رسانه‌ای خانه را به خود اختصاص می‌دهند. حتی اگر والدین تلویزیون و فیلم را محدود کنند، جنسی شدن شخصیت زنان از طریق رادیو، روزنامه‌های روی قفسه‌های سوپرمارکت‌ها، بیل‌بوردها، مدارس و اینترنت قدرتمند به دست کودکان می‌رسد؛ این تصاویر در تلویزیون به مراتب جنسی‌تر شده‌ است.

عکس زنان طرح جلد مجله “رولینگ استون” هر روز برهنه‌تر شده است
جامعه‌شناسان دانشگاه بوفالو، “ارین هتن” و “مری نل تروتن”، در پژوهشی جدید طرح جلدهای مجله “رولینگ استون” در سال‌های بین ۱۹۶۷ تا ۲۰۰۹ را بررسی کردند. آنها شاهد افزایشی چشمگیر در تصاویر بیش از حد جنسی شده زنان بودند، تا جایی که تا سال ۲۰۰۹، تقریباً هر زنی که عکسش روی جلد آمده به شکلی آشکار تحریک کننده بوده اما تنها ۱۷ درصد مردان به این شکل نشان داده شده‌اند.

راهی برای فرار از دست تصاویر جنسی نیست
مایا می‌گوید حالا که راهی برای فرار از دست تصاویر جنسی نیست، بهتر است که توانایی تشخیص و مشارکت در ساخت تصاویر را پیدا کنیم. او و دختران جوان دیگر وب‌سایتی درست کرده‌اند که دختران در آن می‌نویسند، نظر می‌دهند و عقاید خود درباره جنسی شدن تصویر زنان در رسانه‌ها را با هم رد و بدل می‌کنند. این پایگاه به کاربران این امکان را می‌دهد که تصاویر تبلیغاتی را ببینند و بعد تصاویر تغییر داده شده خود را جای آن بگذارند. مثلاً یکی از تصاویر اخیری که گذاشته‌اند تبلیغ مجله “زپوس” است؛ در این تصویر زن برهنه‌ای نشان داده می‌شود که تنها جمله زیر تصویر قسمتی از بدنش را پوشانده و آن جمله این است: “این کفش‌ها چیزی بیش از کفش است!” بعد آن کسی که تصویر را در وبگاه گذاشته در دنباله جمله اضافه می‌کند: و با این حال هیچ خلاقیتی در تبلیغ خود به کار نبرده است!

“جکی دوپونت”، مدیر برنامه‌های سازمان “دختران قدرتمند و زنان سالم” می‌گوید: «وقتی به شکلی هجوآمیز روی این پیام‌ها تأکید می‌کنیم، تأثیرش را از دست می‌دهد؛ مضحک بودن آنچه تبلیغات سعی در گفتن آن درباره زنان دارند روشن‌تر می‌شود.»

شهوت‌ انگیز بودن ربطی به جنسیت ندارد، فقط برای ترغیب به خرید است
اما تصاویر رسانه‌ای تنها بخشی از مشکل جنسی شدن همه چیز است. لوین و دیگران می‌گویند که بازاریابی تهاجمی‌تر عمل می‌کند. از زمان جنبش رفع نظارت قانونی در دهه ۱۹۸۰، دولت فدرال بخش اعظم کنترل خود بر تبلیغات برای کودکان را از دست داد. لوین می‌گوید که همین مسئله باعث شد بازاریابان هر چه گستاخ‌تر شوند. او می‌گوید بازاریابان انگیزه پیدا کرده‌اند که از جنسی کردن تصویر زنان برای جذب دختران کوچک یا از خشونت برای جذب پسربچه‌ها استفاده کنند، زیرا از دیدگاه رشد و پرورش، کودکان جذب چیزهایی می‌شوند که از آنها سر در نمی‌آورند یا به نظرشان مرعوب کننده می‌آید. او می‌گوید که در چنین موقعیتی، شهوت‌انگیز بودن ربطی به جنسیت ندارد، بلکه فقط حقه‌ای برای ترغیب به خرید است. اگر دختران قانع شوند که “شهوت‌انگیز” بودن برابر است با محبوبیت و خود دختر بودن؛ و اگر شهوت‌انگیز بودن مستلزم داشتن لباس، آرایش، مدل مو، وسایل و کفش‌های مناسب است، بازاریابان توانسته‌اند مشتریان جدیدی به دست آورند.

آنچه در گذشته برای جوانان بود، اکنون به کودکان هم فروخته می‌شود
پدیده‌ای به نام “فشردگی سنی” – اینکه کودکان الگوهایی را در پیش می‌گیرند که در گذشته تنها برای جوانان بود – به فروش بیشتر کمک می‌کند. اگر دختر بچه‌ها از ۶ سالگی برق لب بزنند (که آمار پژوهش “سازمان مصرف کننده ملی اکسپرین سیمونز” نیمی از آنها چنین می‌کنند) و از ۸ سالگی ریمل (طبق آمار گروه “ان‌پی‌دی”، درصد دختران ۱۲-۸ ساله‌ای که ریمل می‌زنند بین ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ دو برابر شد و از هر ۵ دختر یکی ریمل می‌زند)، بیشتر به نفع کمپانی‌های لوازم آرایشی خواهد بود. لوین می‌گوید که به همین دلیل است که اکنون لباس زیر مخصوص زنان به ۷ ساله‌ها هم فروخته می‌شود.

یکی از بهترین راه‌ها برای به دام نیفتادن نقش‌های جنسیتی دختران، گسترده‌تر ساختن افق‌های آنهاست
در همین حال، تقسیم‌بندی سنی عمیقی در اسباب‌بازی‌ها، لباس و بازی و سرگرمی به وجود آمده است. “اورنستاین” در کتاب “سیندرلا دخترم را خورد” به این مسئله اشاره می‌کند که رنگ صورتی همه جا را پر کرده، تا جایی که بسیاری از دختر بچه‌ها با رادار صورتی یکدیگر را زیر نظر دارند و مثلاً اگر سه‌چرخه‌ای صورتی نباشد، دیگر نباید سوارش شوند. “براون” در کتابش اشاره می‌کند که هیچ معادل صورتی و محدود کننده‌ای برای پسران نیست. با اینکه رنگ آبی، وسایل ورزشی، اسباب بازی ماشین و کامیون و دکور اتاق آنها را تشکیل می‌دهد، باز هم گزینه‌های بیشتری برای تعریف خود در اختیار دارند. براون می‌گوید: «دختران در سطوحی بی‌سابقه با تصاویر محدود و مشخصی از دختر بودن مواجه می‌شوند.» یکی از بهترین راه‌ها برای به دام نقش‌های جنسیتی نیفتادن دختران، گسترده‌تر ساختن افق‌های آنهاست.

باید دختران را با تجربه‌های واقعی و متفاوت آشنا کنیم
خانم “دوپونتگ که در سازمان “دختران قدرتمند، زنان سالم” مسئول برنامه “دختران ماجراجو” برای دختران کلاس دوم تا اول راهنمایی است، دختران را با زنانی آشنا کرده که در شاخه‌هایی غیرمعمول و غیرسنتی، از ساخت و ساز و ورزش راگبی گرفته تا شیمی و سورتمه‌سواری سگ‌ها به موفقیت رسیده‌اند؛ او می‌گوید: «اگر ما را با تصاویری بمباران می‌کنند که به ما حس انتخاب می‌دهند، در واقع تکراری و ساده‌اند؛ ما نیز نمی‌توانیم صرفاً به دختران بگوییم گزینه‌های زیادی برای انتخاب دارند، بلکه باید آنها را با تجربه‌های واقعی و متفاوت آشنا کنیم.»

این همان کاری است که “فینوکین” کوشید در مورد دخترش انجام دهد. او نمی‌خواست تخیلات “کیوا” را نابود کند، بلکه می‌خواست دخترش امکانات بیشتری را که پیش رو دارد ببیند. بنابراین، با اینکه کیوا دوست داشت تنها داستان‌های پریان دیزنی را با عناوینی چون “سیندرلا: عروسی دلخواه من” بخواند، “فینوکین” مصر بود که داستان‌هایی درباره “ملیا ایرهارت” (نخستین زن آمریکایی که مدرک خلبانی دریافت کرد) و دیگر زنان موفق را نیز برایش بخواند. او لباس‌های بومیان آمریکا و لباس “شاهزاده خانم پرستو” (شخصیتی کارتونی که به زیبایی باقی شاهزاده خانم‌ها نیست) را نیز برایش خرید تا در کنار لباس‌های صورتی مارک دیزنی‌اش داشته باشد.

همیشه یک قدم جلوتر باشیم
فینوکین می‌گوید: «کیوا که اکنون ۵ ساله است از بند عشق شاهزاده خانم‌ها رها شده است. این روزها داستان “جیمز و هلوی عظیم‌الجثه” و “جادوگر شهر اوز” بیشتر سرگرمش می‌کند.»

فینوکین می‌گوید: «من می‌کوشم یک قدم جلوتر باشم. شاهزاده خانم‌ها قدرتشان را از دست داده‌اند. دخترم هنوز آن شخصیت‌ها یا کارتون‌ها را دوست دارد اما دیگر معتقد نیست که چون شاهزاده یا دختر است نمی‌تواند بپرد.»

لوین می‌گوید: «مشارکت والدین خیلی مهم است، اما لازم نیست حتماً تنهایی مشکل را حل کنند. طی چند سال گذشته سازمان‌های حمایتی روبه‌رشدی برای مقابله با فشار بازار و جنسی شدن شکل گرفته است.»

گروه‌هایی برای نقد و بررسی تبلیغات و بازی‌ها تشکیل شده‌اند
لوین و دیگران در کمپینی شرکت دارند که خواستار قوانین جدید درباره نحوه پیام‌رسانی شرکت‌های تبلیغاتی به کودکان است؛ کمپین برای کودکی بدون تبلیغات نیز خواهان محدودیت‌های بیشتری برای بازاریابی شده‌اند و اجلاس‌هایی درباره مقابله با فرهنگ مشتری و جنسی شدن برگزار کرده‌اند. سازمان “تروس” (آموزگاران در برابر سرگرمی‌های ناسالم برای کودکان) راهنمای ناشران و رسانه‌ها را منتشر می‌کند که در آن به بررسی اسباب‌بازی‌ها و ادعاهای بازاریابان می‌پردازد و فعالیت‌های مناسب برای هر سن را پیشنهاد می‌کند.

همایش‌هایی برای اطلاع رسانی بیشتر به دختران و زنان برگزار می‌شود
اخیراً بازیگری چون “جینا دیویس” به سناتور دموکرات، “کی هیگن” از کارولینای شمالی و نماینده دموکرات مجلس نمایندگان، “تمی بالدوین” از ویسکونسین، پیوسته تا برای پیشنهاد طرحی قانونی لابی کنند؛ این طرح برای حمایت از تصویر زنان و دختران در رسانه‌هاست. خود دختران نیز به گروه‌های حمایتی متفاوتی پیوسته‌اند، از جمله اقداماتشان سازماندهی و شرکت در اجلاس “اسپارک” (اعتراض به جنسی شدن: عمل، مقاومت و آگاهی) در نیویورک سیتی است، همایشی برای دختران و بزرگ‌سالانی که درباره آگاهی رسانه‌ای، جنسیت و مبارزه با کلیشه‌ها محفل برگزار می‌کنند.

دختران باید کشف کنند که دنبال کردن جدی علائقشان چقدر خوب است
مدارس نیز می‌توانند بخشی از این بار را بر دوش بکشند. “کاترین استاینر-ادر”، روان‌درمانگر و مشاور آموزشی، به مدت ۳۰ سال با مدارس سراسر کشور برای طراحی برنامه‌ای درسی که هوش اجتماعی و احساسی دختران و پسران را بالا ببرد همکاری داشته است. او می‌گوید برنامه‌هایی که در آن دختران تشویق می‌شوند، خلاقیت به کار می‌برند و بعد طرح خودشان را گسترش می‌دهند، اغلب موفقند. او می‌گوید: «دختران کشف می‌کنند که دنبال کردن جدی علائقشان چقدر خوب است و به همین دلیل عمیقاً و با جدیت به انگیزه‌هایشان بها می‌دهند.»

شرکت دانش‌آموزانی که در برنامه‌های اجتماعی-احساسی، اعتمادبه‌نفس و موفقیت تحصیلی بیشتر
این روان‌درمانگر می‌گوید مدارسی که در مراحل اولیه روی این مسائل تمرکز می‌کنند، بیشترین موفقیت را به دست می‌آورند. در پژوهشی ۴ ساله از سوی سازمان مشارکت آموزش‌های آکادمیک، اجتماعی و احساسی، که در سال ۲۰۰۷ منتشر شد، پژوهشگران دریافتند دانش‌آموزانی که در چنین برنامه‌هایی شرکت می‌کنند محبت، اعتمادبه‌نفس و موفقیت تحصیلی بیشتری نسبت به همتایانی که برنامه درسی اجتماعی-احساسی نداشته‌اند، نشان می‌دهند. با توجه به فرهنگ امروزی و دسترسی آسان به همه چیز و فقدان مرز بین خانه و مدرسه و مردم و فناوری، می‌توان این کار را از همان کلاس اول دبستان آغاز کرد. مدارسی که چنین برنامه‌هایی را از کلاس اول پیاده می‌کنند، فرهنگ‌های بسیار متفاوتی را پرورش می‌دهند – دانش‌آموزانشان مهربان‌تر و رفتارشان محترمانه‌تر می‌شود و از رفتارهای قلدرمآبانه بیشتر فاصله می‌گیرند.

دخترانی که در چنبره بازخورد اجتماعی اسیرند
اشاره خانم “استاینر-ادر” به فناوری، یادآور همان مشکلی است که همه از آن باخبرند و با این حال هیچ‌کس اشاره‌ای به آن نمی‌کند. در هر مکالمه‌ای که درباره جنسی شدن شخصیت دختران است، به اینترنت به عنوان چالشی عظیم اشاره می‌شود. شبکه جهانی نه تنها دسترسی آسان – و اغلب ناخواسته – به تصاویر جنسی را فراهم می‌کند (سایت‌های مبتذل هم از لحاظ تعداد و هم از لحاظ آمار بیننده بر کل شبکه جهانی حکمرانی می‌کنند) بلکه یک چنبره بازخورد اجتماعی را نیز ارائه می‌کند که سطح و ظاهرش سنگین اما از لحاظ ارزشی کم‌عمق است و بسیاری از کارشناسان عقیده دارند باعث کاهش هوش و شفقت می‌شود.

نوجوانانی که تصاویر شهوت‌انگیز خود را در فیس‌بوک می‌گذارند نظرات دلگرم‌کننده‌ای دریافت می‌کنند
دختران و پسران یکدیگر را تشویق به پذیرش جنسی شدن می‌کنند. نوجوانانی که تصاویر شهوت‌انگیزی از خود در فیس‌بوک می‌گذارند نظرات مشوق و دلگرم‌کننده‌ای دریافت می‌کنند. “ریچل سیمونز”، کارشناس آموزشی و نویسنده، به کتابش، با عنوان “دختر متفاوت باید از گروه اخراج شود” که درباره رفتارهای تهاجمی دختران است، چند فصل جدید درباره اینترنت اضافه کرد و آن را مجدداً به بازار فرستاد؛ او در این کتاب از دختر ۱۳ ساله‌ای می‌گوید که عکسی از خودش با لباس تنگ در فیس‌بوک گذاشته بود. او می‌گوید: «او این عکس را در فیس‌بوک می‌گذارد و ۱۰ نظر زیر آن دریافت می‌کند که در آنها همه به او می‌گویند چقدر بدنش جذاب است.»

فناوری نیاز به نظارت و خودسنجی دارد
او می‌گوید: «دختران از رسانه‌های اجتماعی برای دریافت بازخورد در مواردی استفاده می‌کنند که فرهنگ به آنها گفته باید ابراز یا رویش کار کنند. این به معنی حماقت دختران نیست… بسیاری از دختران تصاویر شهوت‌انگیزی از خود می‌گذارند زیرا در فرهنگی رشد می‌کنند که به جنسیتشان بهای زیادی می‌دهد.» سیمونز و دیگران می‌گویند راه‌حلش این نیست که والدین اینترنت را قطع کنند. راه‌های بسیاری برای استفاده از اینترنت و رسانه‌های اجتماعی به شکل درست است اما فناوری نیاز به نظارت و خودسنجی دارد.

وقتی والدین غرق در فناوری‌اند، نمی‌توان از دختران انتظار دیگری داشت
وقتی والدین خودشان مدام آیفون‌هایشان را چک می‌کنند، نمی‌توان دختری را برای غرق شدن در رسانه‌های اجتماعی سرزنش کرد. سیمونز می‌گوید: ما نمی‌توانیم دست روی دست بگذاریم و بگوییم بچه‌ها چقدر بد شده‌اند. باید به خودمان هم نگاهی بیندازیم.



برچسب‌ها:
[ 17 / 2 / 1391برچسب:منبع: فارس, ] [ 2 قبل از ظهر ] [ كيوان ]
[ ]
صفحه قبل 1 ... 19 20 21 22 23 ... 52 صفحه بعد